Kombinera träning med nyttigare mat

Must Try

Såhär går du ner i vikt med mitt kostschema

Är du redo att gå ner i vikt nu? ❤️ Alltför ofta hör jag folk som vill gå ner...

Gå ner i vikt med garanti och utan svält

Garanterad viktnedgång utlovas med kostschema från mig ❤️ Detta är min vackra fru Emma som precis som mig också gjort enastående...

Vad ett bra kostschema går ut på

Oftast är det viktnedgång som kommer på tal när folk hör av sig till mig angående just kostschema och i praktiken är...

Såhär går jag ner i vikt med god mat!

Jag har gått ner massa i vikt, alltså MASSA i vikt vill jag också poängtera och det är inte genom svält utan...
Ett hälsosammare liv och livsstil börjar alltid med nyttigare mat och dryck, det säger sig självt egentligen men därifrån kan det vara lite diffust med vad skall fungera bäst och vad man bör göra, speciellt om man inte riktigt vet hur och vad man ska starta med.

När jag var helt ny på vad allt med träning var så lyssnade jag väldigt mycket på vad alla andra sa, tipsade om och vad man inte skulle göra MEN med tiden så förstod jag att merparten av allt jag hörde och dom tips jag fick var väldigt missvisande, folk vet så mycket men i slutändan måste man hitta den väg som passar just bäst för dig, inte vad någon annan tycker att du ska göra.

Komma igång med träning

Detta brukar oftast vara den svåra biten, speciellt om man inte gått på tex gym tidigare och inte vet hur allt fungerar, jag vet att då är det inte så jättekul.
Det just jag gjorde var att jag tittade väldigt mycket på tex youtube, hitta någon som inspirerar dig och se hur den personen tränar och lyssna på deras tankar kring träning och kost.
Allteftersom jag själv tittade och härmade andras övningar så tog jag ut svängarna mer och mer och på den vägen utvecklat min egna stil när jag tränar och den skiljer sig en hel del från majoriteten av alla andras sätt på gymmet jag går till dels för att jag kanske har lite andra mål med min träning men också på grund av sättet jag väljer att lägga upp mina träningspass.

Vad har du för mål med träning och mat?  Många vill förmodligen nå samma mål som jag hade inledningsvis, att gå ner i vikt, bli sundare, få en finare kropp och bättre självförtroende men eftersom tiden rullade på och jag gick ner en hel del vikt så ville jag inte bara bli smalare utan jag började fokusera mera på volym såsom bredare axlar, större bröst och snyggare ben, listan kan göras lång och då behöver jag äta oftare, mer och träna mycket.
Jag äter fortfarande samma kost som det jag lagar, fast mera av det och som sagt, oftare.

Vill du ”bara” gå ner i vikt så räcker det troligen med koständring, vill du gå ner mycket och slippa tex lös hud som kan uppstå vid snabb / mycket viktnedgång så rekommenderar jag att du gymmar  kör cardio, tex crosstrainer.

Jag har fördelen att jag har flexibla arbetstider med online jobb inom konsultation och kan i princip jobba från mobilen, därför har jag möjligheten att välja när jag ska gymma, äta och lägga upp alla rutiner enklare men jag vet att det är inte lika enkelt för andra att tajma in jobb, ungar, pendling osv men det är ändå viktigt att prioritera rutiner och att prioritera din kost och träning.
Alla har lika många timmar på dygnet och räcker dom inte för dig så gå upp tidigare, regnar det så går man ut på promenad ändå och är man trött och seg så tar man sig i kragen och ändå tränar eller motionerar.
Utan den mentaliteten är det enkelt att komma på villoväg och dom resultaten du vill uppnå skjuts längre bort.

Träna efter dina egna mål – Njut av livet och uppnå dina drömmar – Ät gott och må väl – Nyttigare!

Mina resultat är baserat på 5 års hårt arbete med kost och träning, detta går att åstadkomma snabbare också men i mitt fall ville jag fokusera på att bli av med fett, bygga muskler och inte få lös hud samtidigt.

Jag har testat allt som tex pulverdiet, bantningspiller, svält och det kan fungera bra på kort sikt men vikten kommer lika snabbt tillbaka när du går tillbaka till dina gamla vanor, vill du gå ner och bibehålla den vikten så ät nyttigare, mindre socker, snacks, godis och läsk och rör på dig.

Hur ska du träna?

Detta är 100 helt beroende på vilket resultat du vill uppnå,.
Vill du bibehålla din vikt eller gå ner lite och bli sundare så kanske det räcker med att äta nyttigare och röra på dig ett par ggr / veckan, tex promenader.

För min egen del så tränar jag 6-7 ggr / veckan, vissa passa hårdare än andra och jag delar upp olika muskelgrupper på olika dagar för att få mera fokus på dom områdena jag vill jobba på och slippa ha träningsvärk i hela kroppen konstant.

Jag chockar kroppen med olika övningar och vikter varje vecka, Exempel:

  • Måndag benpass – Sqauts – bencurl – benpress
  • Nästa benpass – Liggande benpress enbart från 80 till 300kg
  • Nästa benpass – Utfall med skivstång – benspark – sittande benpress
  • Nästa benpass – Bencurl – liggande benpress – squats – benspark – sittande benpress

Så gör jag så på alla olika muskelgrupper, kontentan är att träna samma muskler fast på olika sätt varje gång och med olika vikter varje gång så att kroppen aldrig vänjer sig för gör den det så kan man stå stilla, du får inga mer visuella resultat än det du redan har.

Hitta en balans med träning och kost som passar dig, alal har olika mål
  • Är du ute efter att abra gå ner i vikt – Ändra kost räcker långt
  • Gå ner i vikt och få bättre hållning – Ändra kost och lättare gym träning / cardio
  • Atlet eller bygga muskler – Lägga om kosten och fokusera mer på gym

Alla vill inte se ut som en grekisk gud och andra vill inte ha en s.k löpar kropp, vad du vill uppnå och vägen dit är det du måste klura ut.

Ett tips kan vara att ta kotnakt med en Personlig Tränare, coach och / eller en dietist om du känner för det.
I mitt fall har jag aldrig tagit hjälp av dietist, coach, PT eller något annat heller, jag hade bara en bild i huvudet om att jag ville gå ner från 150kg överviktig och trött människa till en frisk, vältränad man med flera år framför sig.


Nyhetsbrev

No spam guarantee.

- Annons-
- Advertisement -

Latest Recipes

kantarellpizza med avocado

Häromdagen gjorde jag en supergod pizza hemma, inget jag brukar göra ofta men idag blev det så och det blev en HIT...

Såhär går du ner i vikt med mitt kostschema

Är du redo att gå ner i vikt nu? ❤️ Alltför ofta hör jag folk som vill gå ner...

Gå ner i vikt med garanti och utan svält

Garanterad viktnedgång utlovas med kostschema från mig ❤️ Detta är min vackra fru Emma som precis som mig också gjort enastående...

Vad ett bra kostschema går ut på

Oftast är det viktnedgång som kommer på tal när folk hör av sig till mig angående just kostschema och i praktiken är...

Såhär går jag ner i vikt med god mat!

Jag har gått ner massa i vikt, alltså MASSA i vikt vill jag också poängtera och det är inte genom svält utan...
- Advertisement -

Flera populära artiklar

- Advertisement -
Nyhetsbrev

No spam guarantee.