Hemligheten bakom god mat

Must Try

Såhär går du ner i vikt med mitt kostschema

Är du redo att gå ner i vikt nu? ❤️ Alltför ofta hör jag folk som vill gå ner...

Gå ner i vikt med garanti och utan svält

Garanterad viktnedgång utlovas med kostschema från mig ❤️ Detta är min vackra fru Emma som precis som mig också gjort enastående...

Vad ett bra kostschema går ut på

Oftast är det viktnedgång som kommer på tal när folk hör av sig till mig angående just kostschema och i praktiken är...

Såhär går jag ner i vikt med god mat!

Jag har gått ner massa i vikt, alltså MASSA i vikt vill jag också poängtera och det är inte genom svält utan...

Mat lagar såklart alla varje dag, och lagar man det inte själv så är det någon annan i ledet som har gjort det åt dig och inget konstigt med det alls heller men sen finns det mat och "mat".

Jag brukar påstå att jag kan laga samma maträtt som vilken rätt någon annan gör varje dag, det skulle kunna vara något enkelt som spaghetti med köttfärssås fast min rätt kommer smaka väldigt annorlunda, jag säger inte att jag lagar godare mat än någon annan men det jag menar är att med små medel kan man göra en stor skillnad på maten man äter, hur gör jag det?

Laga maten med färska råvaror

Man måste inte alls krångla till det och enligt mig ligger hemligheten i färska råvaror och kryddor, för min egen del såhär med facit i handen så finns det inte i min värld längre att gå tillbaka till den typ av mat jag åt förr.
Självklart äter även jag snabbmat och snacks ibland men generellt sett gör jag nyttigare mat med färska råvaror och det blir ju lite stopp i affären ganska ofta, jag handlar mindre flera ggr i veckan och sedan storhandlar basvaror ca 2ggr / månaden.

Vad ska man ha för ingredienser?  Tar vi tex spaghetti & köttfärssås jag tog som exempel oven här så tillagar många detta med ingredienser som exempelvis snabbmakaroner eller pasta, stekt köttfärs i exempelvis tomatpure, ketchup och lite kryddor på burk och det är ju gott, snabbt och enkelt – jag gör denna ibland med åt ungarna främst.

Min version som skulle passa mig bättre tar kanske 10 min extra och jag skulle köra färsk pasta som jag kokar upp i lite flingsalt. Köttfärsen steker jag med 3-4st pressade vitlöksklyftor, 2dl lätt creme fraiche med skogssvamp smak, 4-5st färska basilika blad, i msk vegeta krydda samt 1 msk oyster sauce och gillar man (som jag) så skivar man i en rödlök också, låt koka upp och servera. Detta tar bara ett par minuter extra och prismässigt kostar detta lite mer men det är inte så mycket om man tänker eftersom färsk basilika, oyster sauce, vegeta etc räcker till flera maträtter och ska man slå ut det på just denna maträtt blir det kanske 25-30kr extra och en helt annan smak.

 

Testa dig fram, ha i färska krydddor och råvaror för det gör mer skillnad än vad man tror!

För min egen del har jag gått ner väldigt mycket i vikt, 80% av min viktnedgång beror på hur jag har lagt om kosten, dom recept du ser här och om du tex följer mig på instagram kontot @drygstefan så får du en mer inblick lite mer dag för dag hur jag tränar också är vad jag faktiskt äter och hur jag lever och tränar dagligen.

 

Nyckeln till godare mat, mer kvalitet och bättre välmående är bättre och färskare råvaror.

Många vill "bara" mätta magen och har inga långsiktiga planer med träning, vikt eller kanske generella mål i livet, då kanske mina tips och recept spelar mindre roll, men för min egna del tänker jag att jag vill leva längre, jag vill se mina barn växa upp, slippa hälsoproblem så länge som möjligt och framförallt känna att jag är i bra trim, mår bra och lever lyckligt, tro det eller ej men äter du godare, nyttigare och bättre så kommer allt detta på köpet.

 


Nyhetsbrev

No spam guarantee.

- Annons-
- Advertisement -

Latest Recipes

kantarellpizza med avocado

Häromdagen gjorde jag en supergod pizza hemma, inget jag brukar göra ofta men idag blev det så och det blev en HIT...

Såhär går du ner i vikt med mitt kostschema

Är du redo att gå ner i vikt nu? ❤️ Alltför ofta hör jag folk som vill gå ner...

Gå ner i vikt med garanti och utan svält

Garanterad viktnedgång utlovas med kostschema från mig ❤️ Detta är min vackra fru Emma som precis som mig också gjort enastående...

Vad ett bra kostschema går ut på

Oftast är det viktnedgång som kommer på tal när folk hör av sig till mig angående just kostschema och i praktiken är...

Såhär går jag ner i vikt med god mat!

Jag har gått ner massa i vikt, alltså MASSA i vikt vill jag också poängtera och det är inte genom svält utan...
- Advertisement -

Flera populära artiklar

- Advertisement -
Nyhetsbrev

No spam guarantee.