Hem Blogg

kantarellpizza med avocado

Häromdagen gjorde jag en supergod pizza hemma, inget jag brukar göra ofta men idag blev det så och det blev en HIT också, ungarna åt upp allt med så detta lär jag göra om igen.
Det är inte ens svårt egentligen.

Antingen gör du som jag och köper en färdig pizzadeg eller så tillverkar du din egna.

Pålägg
• Tomatpure
• 1 rödlök
• 1 gul lök
• 2 pkt prosciutto skinka
• 150-200g kantarell
• 5-6 stora champinjoner
• 1 pkt coctail tomater (el vanliga)
• 2 st ägg
• riven ost
börja med tomatpuren och sedan ha på resten i valfri ordning.
Svampen förstekte jag och lade på pizzan innan jag toppade upp med osten och sedan in i ugnen i 200 grader 10-15min till den tar färg.
Ta ut pizzan och toppa med

• mangold
• 1 skivad avocado
Sedan gjorde jag en dipp på

• 1 dl mini creme fraiche

• 0,5 dl dill

• 1 msk risvinäger

rör om och klicka ut på pizzan och servera sedan 😍😍

Helt klart värt att pröva tycker jag.

Drygstefan kantarellpizza med avocado 

https://www.youtube.com/watch?v=92gkLCy8cwI&t=3s

Såhär går du ner i vikt med mitt kostschema

Är du redo att gå ner i vikt nu? ❤️

Alltför ofta hör jag folk som vill gå ner i vikt, många önskar det verkligen av hela sitt hjärta men bara en bråkdel av dessa människor tar faktiskt sig i kragen och tar steget fullt ut, men varför?
Din hälsa och välmående borde prioriteras högre, alla kan, jag var precis likadan och det tog många år innan jag tog mig i kragen och faktiskt kom igång med kost och träning,
Idag önskar jag såhär med facit i handen att jag skulle gjort detta för många år sen, för det är på riktigt det absolut bästa jag någonsin gjort i mitt liv ❤️❤️❤️

Så, är du redo att gå ner i vikt idag kanske men inte vet hur?

Svaret är enkelt, med ett personligt anpassat kosstchema kan du få en garanterad viktnedgång baserat på dina preferenser, du behöver inte ens gå till ett gym om du inte har den möjligheten och jag anpassar ditt schema efter vad du gillar, allergier, ålder och arbetsförhållanden, så det finns inga ursäkter längre för dig att inte ta tag i ditt liv, gå ner i vikt och framförallt må bättre, du förtjänar det!

Kontakta mig idag för mera information kring hur detta fungerar och vad just du kan förvänta dig för typ av resultat med ett personligt anpassat kostschema från mig,
Du vinner på det i längden, garanterat!

Gör gärna lite efterforskning och förslagsvis på mitt instagram konto där jag har diverse före & efterbilder samt andra människors framgång baserat på det kostschema jag sätter upp.

Alla kan gå ner i vikt och jag tycker att precis alla människor också förtjänar den kroppsform man själv vill ha, sålänge man också kämpar för att nå det målet ❤❤

Gå ner i vikt med garanti och utan svält

Garanterad viktnedgång utlovas med kostschema från mig ❤️

Detta är min vackra fru Emma som precis som mig också gjort enastående resultat med att gå ner i vikt.

Värt att nämna är att hon tränat 1-3 gånger veckan med mig endast och inte varje dag som jag gör.
Ännu mer värt att veta är att du inte ens behöver besöka ett gym för att gå ner i vikt om du inte vill eller kan av någon anledning ?

Ett personligt anpassat kostschema betyder att jag analyserar den nu är idag och lägger upp en kostplan på 4 veckor åt dig och följer du det, gå garanterar jag dig resultat också ❤️

Detta är enkelt att följa med fåtal ingredienser som du kan köpa på ica, coop, willys osv, ingen specialkost, pulver eller piller utan enbart helt vanliga råvaror som finns i alla butiker.

Jag vill påstå att det ÄR värt precis allt när man känner sig nöjd med sig själv, man förlorar inte bara vikt utan man vinner även bättre självförtroende, utstrålning och blir piggare och mer positiv ❤️

Vill du också nå dit?
Då vill jag nog också påstå att allt börjar med kosten, fel kost ger dig inte det resultatet du är ute efter utan man står ”stilla” och blir frustrerad.

Dom flesta ser skillnad redan på 3-5 dagar efter kostomläggning så det är effektivt men också god husmanskost och du går inte hungrig om dagarna, detta är ingen svältmetod!

Så är du redo att förändras också?

Skicka då ett meddelande till mig så förklarar jag mer ❤️❤️❤️

Gör gärna lite efterforskning och förslagsvis på mitt instagram konto där jag har diverse före & efterbilder samt andra människors framgång baserat på det kostschema jag sätter upp.

Alla kan gå ner i vikt och jag tycker att precis alla människor också förtjänar den kroppsform man själv vill ha, sålänge man också kämpar för att nå det målet ❤❤

Drygstefans lammstek i lergryta

Vad ett bra kostschema går ut på

Oftast är det viktnedgång som kommer på tal när folk hör av sig till mig angående just kostschema och i praktiken är det ju hur enkelt som helst och det finns mer än gott om folk som sätter ihop olika kostscheman men bara för att man köper ett kostschema så är det långt ifrån någon garanti att det ens fungerar för just dig.

Den som sätter ihop ett kostschema måste verkligen veta vad som fungerar just för din kroppstyp, det finns såå många bra människor som är grymma på det där och lika mycket (om inte mer) folk som bara är ute efter att tjäna pengar och struntar i dina resultat.

Jag måste poängtera att jag inte gått någon utbildning kring kost, jag är ingen utbildad kock och vill heller inte utge mig för något annat men det jag däremot vill påstå är att jag vet mycket väl vad som fungerar och inte på mig själv inledningsvis då jag gjort detta under många år.
Jag sätter inte ihop ett LCHF, Viktväktarna, KETO eller något annat heller utan min metod sicksackar lite mellan dessa och är helt beroende på dina parametrar såsom din ålder, vikt, hur mycket du vill gå ner, allergier och följer du mig exempelvis på instagram så kan du även se folks kommentarer och egna resultat baserat på mina kostschema, jag har faktiskt hittils inte stött på någon alls som inte har fått positiva resultat i form av mindre vikt och slankare kropp!

Sedan så måste man inte göra som jag, spendera timmar varje dag på gymmet, men det beror ju helt på vad man vill uppnå,
Har man möjlighet att ta sig den tiden får man ofta snabbare resultat och man kör ex crosstrainer eller löpband / cykel 60 min varje morgon innan frukost, då biter det bra med!

Gör gärna lite efterforskning och förslagsvis på mitt instagram konto där jag har diverse före & efterbilder samt andra människors framgång baserat på det kostschema jag sätter upp.

Alla kan gå ner i vikt och jag tycker att precis alla människor också förtjänar den kroppsform man själv vill ha, sålänge man också kämpar för att nå det målet ❤❤

Drygstefans lammstek i lergryta

Såhär går jag ner i vikt med god mat!

Jag har gått ner massa i vikt, alltså MASSA i vikt vill jag också poängtera och det är inte genom svält utan bara att lägga om till nyttigare alternativ som för mig även betyder godare mat och precis som viktnedgång vinner man massa annat än själva rätten / vikten, i detta fall har matlagningen blivit en stor del av min hobby också.

Jag vill poängtera att jag inte är en utbildad kock med massa utmärkelser och jag söker heller inte den titeln utan för mig räcker det med att jag är husets kock och enligt mig, lagar jag gott käk helt enkelt.

Gå ner i vikt genom att utesluta ingredienser

Det är i praktiken lätt att gå ner i vikt, jag tycker så men när man själv inte vet hur, ja då är det såklart inte så lätt.
Genom att utesluta nedanstående saker under en 4 veckors period kommer du vara en god bit på väg med säkerhet och det är en stor chans att du blir piggare, mer alert och roligare att umgås med, inte dom första dagarna men på sikt.

 • Godis
 • chips, bullar, kakor
 • Ketchup och andra saker med mycket socker
 • Ersätt pasta med fullkorns eller bönpasta
 • Ersätt vitt ris med råris, tex svart, rött osv
 • Skippa snabbmaten och laga allt själv
 • Hoppa över öl, vin och cider, även alkoholfritt
 • Skippa läsk & energidricka
 • Drick vatten & lättmjölk

Varför detta?

Tänk efter en stund, jo såklart så är det socker som är en bov i detta, nu menar jag inte att man ska utesluta allt detta förevigt men exempelvis 5 dagar i veckan och unna sig 2, det kommer synas resultat på dom flesta människorna bara man inte fuskar med detta.Utan dessa saker i livet är det inte omöjligt att leva alls, det finns mycket gott där ute att välja på och tillaga, du behöver bara hitta det som passar dig själv och vad som fungerar för just dig.

If a chop is too thin, by the time you’ve seared both sides, the thing is practically overcooked! Choosing a thick chop allows you to get a nice golden sear on both sides and a perfectly cooked tender center.

Jag tränar i princip varje dag på gym, det är faktiskt inte ett måste om man enbart vill gå ner i vikt men jag vill även bibehåll / bygga muskler också så jag behöver köra allt i periodvis och ett exempel kan vara att lägga om kosten och fokusera på viktnedgång under 4 veckor för att sedan fokusera på att äta mer och bygga igen och sedan varva dessa med olika övningar och vikter.


Jag lyssnade väldigt mycket på vad andra sa i början när jag själv inte visste något alls om mat och träning, att nyttig mat är bra hade jag ju förstått men begrep faktiskt inte hur stor roll det faktiskt spelar samt att bara för att en viss kost och träning fungerar bra för dig men inte för mig.

Det är just den personliga biten som är det svåra, att hitta det som fungerar mest optimalt för dig men när man väl gör det då kan du enkelt också bestämma dig för att gå ner 5 kilo på en vecka om det behövs, med rätt kost.


Det jag försöker säga här är att se först över kosten, inte det snabbaste sättet som många tror är med pulverdiet och bantningspiller, jodå dom fungerar såklart men när du börjar äta ”normalt” igen får man enkelt tillbaka vikten också..

Laga god mat och njut av livet är vad jag brukar säga, försök undvika ohälsosamma alternativ i den mån man kan och på den vägen tjänar man så mycket mer.

Lammstek i ugn a la Drygstefan

Alla kan laga mat enkelt

Man behöver faktiskt inte vara en utbildad kock eller ett proffs för att kunna göra anständiga rätter,
Själv så är jag egentligen bara en amatörkock om man får kalla det så och jag gillar att experimentera med mat.

Följande kryddor är någo som ofta förekommer i mina rätter och jag har detta i princip alltid på hyllan, redo när jag behöver det.

Ingredienser

 • Färsk basilika & timjan
 • Oyster sauce
 • Vegeta krydda & flingsalt
 • Vitlök, röd & gul lök
 • Champinjoner & kantarell
 • Creama balsamico
 • Vit & rödvinsvinäger
 • Olivolja
 • Lätt creme fraiche & dijon senap

Tips på en fräsch dipp till maten

Samma dipp kan du göra med creme fraiche som bas med exempelvis balsamico och pressad citron och andra spännande saker.

2 dl lätt creme fraiche, 1 msk dijon senap, 1 pressad vitlöks klyfta och 3-4 färska basilika blad, rör ihop och serveras kall, passar perfekt till både kött & fisk och är fräscht samt smakfullt och jag gör det ofta till kött, fisk och kyckling.Testa att experimentera med matlagning, jag menar i absolut värsta fall blir det inte gott och du har lärt dig att inte göra om just denna rätt förhoppningsvis, men det kan också bli magiskt gott och helt underbart plus att du lär dig vad du gillar längst vägen!

Lära sig laga mat ska vara roligt, då blir allt enklare och för min egen del så för många år sedan så tittade jag mycket på hur andra tillagade sina rätter på tv och online och baserat på det så har jag hittat min egna väg längst vägen så att säga.

Nästa steg i att laga mat är kanske att klura ut vilken typ av mat du vill göra, ska du exempelvis gå ner i vikt så är det nyttigare alternativ som gäller och vill du gå upp i vikt är det lite koständring även där.

Oavsett om du ska gå upp i vikt, bli smalare och få bort några extra kilon eller bygga muskler så är kosten extremt viktig.
Två personer som exempelvis tränar exakt lika på gym kan få helt olika resultat om dom äter olika typer av kost.

Tips på en enkel sallad

Lax middag med romsås

Detta är 3 olika sorters rökt lax och man kanske behöver gå till ett rökeri eller en välsorterad fisk chark för detta och det är värt precis allt slit att jaga fisken när det väl ligger framför dig serverad såhär!


Ingredienser

 • 1 bit neptunrökt regnbågslax
 • 1 bit varmrökt regnbågslax
 • 1 bit rosépeppar regnbågslax
 • Romsås
 • 2,5 dl lätt@creme fraiche
 • 1 burk röd rom
 • 1 näve hackad dill
 • 1 hackad rödlök
 • Pressa i en halv citron

Simpelt att dra ihop

Till detta serverades kokta potatisskivor och rökta räkor. Inte nog med att det är super snyggt serverat men det smakar verkligen precis hur gott som helst. Ungarna älskar den här maten också, gott nyttigt och man kan äta hur mycket som helst med gott samvete ?.

Det är inte alls avancerat att dra ihop denna middag eftersom att laxen redan är klar för servering
och hittar man absolut inte dessa laxbitar i någon butik så smakar det även fantastiskt med varmrökt lax också ?

Detta passar alla tillfällen oavsett om det är vardagslyx hemma med familjen eller bjudning med massa gäster, magiskt gott och enastående härligt rätt.

Salladstips

Personligt anpassat kostschema som ger resultat

Känner du som så många andra att du vill gå ner i vikt? oavsett om det är 5 eller 25 kilon så är det för många väldigt svårt och man äter på ”fel sätt”, det kan vara för lite, det kan vara för mycket eller så äter du rätt mängd och portioner fast saker som inte bidrar till viktnedgång.

Jag har själv gjort den resa och vet exakt vad den frustrationen handlar om men också vad man behöver göra för att både gå upp och ner i vikt.

Kostschema för mig handlar om

1Anpassa 4 veckors måltider baserat på vad du gillar, eventuella allergier samt förutsättningar, exemplevis om du inte har möjlighet att laga olika rätter varje dag så kan det bli rätter för 2 dagar ( matlådor ) osv, all efter dina egna förutsättningar.

Du får sedan ett schema för 4 veckor framåt med ingredienser som innehåller råvaror dom flesta redan känner till och finns i vanliga matbutiker, det finns ingen anledning att behöva köpa in dyr specialkost för att ta nytta av ett kostschema.

Riktiga resultat är bäst, bilden ovan visar min för ett par år sedan och idag augusti 2020, ett levande exempel på att kostscheman fungerar om man vet vad man ska göra med det för att få bra respons.

2Det ska vara LÄTT att laga alla rätter, det är inte alla som har möjligheten att spendera jättemycket tid i köket och experimentera med hundra ingredienser i vardagen med familj, skola, ungar och vad man nu har för sig.

Samtliga rätter innehåller ett par olika ingredienser och ofta någon variant på dipp / sås som är både fett och kalorisnål och smakar hur gott som helst, det är med andra ord inte torr kyckling och broccoli på menyn 3 dagar i veckan!.

Allt är också anpassat för att kunna ha i matlådor när du är ute på vift, jobb eller inte har möjlighet att äta på fasta tider.

3Ät oftare! jag brukar säga att man stoppar i sig något med ca 2,5 timmes mellanrum varje dag och då är det mellanmål, snacks, frukt, rotfrukter, fröknäcke och massa andra alternativ som medföljer till ditt kostschema så att du kan komponera ihop dina mellanmål som det passar dig.

Viktigt att veta är att detta INTE är en dietplan där du går runt hungrig hela dagarna, tvärtom, du äter oftare, nyttigare OCH går ner i vikt samtidigt.

4Håll dig till kostschemat och fuska inte med andra ingredienser eller avvik med sötsaker under 4 veckor så kan jag garantera dig ett magnifikt resultat, hur kan jag göra det?
Jo för att jag vet att detta verkligen fungerar.

Utöver det visuella med att du går ner i vikt vinner man så mycket annat såsom bättre sömn, piggare och mer klartänkt, mindre stress och känslan av att bli bättre bemött i vardagen (tråkigt nog att det måste vara så) är värt så mycket mer än kilona du blir av med enligt mig.

Tips på hemmagjord & nyttigare glass!

Enkla träningstips och kost

Kosten är alltid avgörande kontra dom resultaten du vill uppnå vid träning, något jag hör väldigt ofta från ”experter” är detta:
Många repetitioner på låg vikt = slanka muskler och få repetitioner på tung vikt = bygga volym och stora muskler.

Detta mina vänner är en ren myt och man ska inte lyssna på vad andra säger för mycket, bättre att kolla upp fakta på egen hand om man vill veta sådant, Det korrekta svaret på ovan är dock att låg vikt och många repetitioner är bara slöseri av din tid på gymmet, du kan då lika gärna skippa träning.

Alla bör träna tungt på gymmet, det är kosten som avgör om du går upp eller ner i vikt för att vara väldigt precis.

Ett par riktlinjer vid träning och kost

 • 8 – 12 reps per set är bra att utgå ifrån
 • 3 – 5 set på varje övning är att rekommendera
 • Variera vikter och övningar vid varje gympass
 • S
 • 1/2 tsp finely grated lemon zest
 • 1/8 tsp kosher salt
 • 3 large eggs
 • Unsalted butter, for buttering the casserole dish
 • 5 cups challah (about 8 oz)

Träningsprogram 2–3 gånger i veckan

1Om du ska träna styrketräning 2 till 3 gånger i veckan kan du köra ett lite tyngre basövningspass och ett lite lättare pass. Så växlar du mellan de två passen när du är på gymmet.

Tyngre basövningspass:

Kör 3–4 varv med 6–8 repetitioner per övning. Du ska vara rejält trött på de sista repetitionerna, men du ska inte köra så tungt att tekniken fallerar. Vila inte så mycket mellan övningarna, men ta minst 90 sekunder vila mellan seten.

* Backsquat
* Marklyft (med gummiband för extra utmaning)
* Armhävning
*Enarmsrodd med kettlebell
* Benfällning

2

Lättare styrkepass:

Kör 4 varv med 10–15 repetitioner av varje övning. Försök att hålla ett bra tempo mellan övningarna och vila någon minut mellan varven.

 • Gobletsquat
 • Kettlebelsving
 • Armhävning med hantelrodd
 • Utfall med rotation
 • Vandrande planka

3

Träningsprogram 4–5 gånger i veckan

Om du ska träna så många gånger som 4–5 gånger i veckan kan du dela upp det så här:

– Ett tyngre pass med basövningar
– Ett lättare helkroppspass
– Ett kortare pass med fokus på överkropp i kombination med konditionsträning
– Ett pass med fokus på underkropp i kombination med rörlighetsträning eller konditionsträning.

Tyngre basövningspass:

Kör 3–4 varv med 6–8 repetitioner per övning. Du ska vara rejält trött på de sista repetitionerna, men du ska inte köra så tungt att tekniken fallerar. Vila inte så mycket mellan övningarna, men ta minst 90 sekunder vila mellan varven.

4I

Träningsprogram nybörjare

Du kommer otroligt långt med att bara använda din egen kroppsvikt när du börjar träna. Här kommer ett enkelt och bra träningsprogram som du kan följa under din första tid på gymmet som innehåller kroppsviktsövningar och ett par enkla övningar med redskap.

Kör mellan 2 och 4 varv. Gå inte ut för hårt, utan ge kroppen en chans att lära sig övningarna och vänja sig lite vid träningen innan du går på hundra procent. Du kan börja med att köra ditt pass på tid. Jobba i 30 sekunder eller 45 sekunder, vila tills det har gått en minut och börja då på nästa övning.

If a chop is too thin, by the time you’ve seared both sides, the thing is practically overcooked! Choosing a thick chop allows you to get a nice golden sear on both sides and a perfectly cooked tender center.

Tips på Drygstefan Lammracks med honung & cashewnötter

Zcooly – meningsfull skärmtid för dina barn

 I samarbete med @zcooly har vi fått testa deras härliga app som heter just zcooly och riktar sig mot barn och är ett alldeles suveränt verktyg för att lära sig matematik på ett roligt sätt.

Skulle jag beskriva det med egna ord så är det ett pedagogiskt spel som kan användas på plattan i bilen, på bussen, hemma och i skolan likaså på datan och i mobilen.

Jag tror inte ens att min dotter på snart 9 år inser till fullo att hon själv faktiskt ”pluggar” samtidigt som hon spelar.

I skrivande stund har hon spelat detta i nästan 2,5 timma i streck och skrattar hej vilt åt prutt ljud och roliga uttryck som förekommer i spelet samtidigt som jag både ser och hör att det hon faktiskt gör är att hon räknar ut massa tal och spelar samtidigt.

Helt fantastiskt för min dotter är lite som mig när jag var liten, ingen av oss gillar att plugga och speciellt inte matte, men detta tar allt till en ny nivå ?

Just nu finns en höstkampanj där du får pröva på zcooly gratis under 3 veckor,
Ladda ner appen eller besök på webben och ange koden : DRYGSTEFAN

så får du testa detta fritt i 3 veckor ??

Meningsfull skärmtid och barnen lär sig på ett roligare sätt ❤️

Direktlänk för erbjudandet:

www.zcooly.com/kampanj/drygstefan

Missa inte detta ?